Cookie Consent by Privacy Policies website

Montering av sparksockel

Denna guide är kort och enkel, här får du en förklaring om hur man ska tänka när man monterar sparksocklar på ojämna och/eller lutande golv. Givetvis så fungerar detta även på raka golv.

1
Köksbyggarguiden på Culimar - Montering sparksockel

Först är det viktigt att ta måttet mellan golv och underskåp. De flesta kök har ett mått på ca 15 cm. Om din sockel passar måttet kan du hoppa över steg 2.

Från oss på Culimar kan du även beställa sparksocklar av både standard mått och udda mått.

2
Köksbyggarguiden på Culimar - Montering av sparksockel

För att få sockeln rak och fin längst golvet så behöver man figursåga. För att göra det behöver man man ställa up sockeln på en distanskloss och justera in den med vattenpass så att den står rakt.

För att markera var man ska såga behöver man rita ett streck med hjälp av en annan distanskloss. Detta görs genom att man sätter en penna på klossen och drar den längst golvet hela vägen till slutet på sockeln.

När du har dragit strecket, kontrollera att höjden stämmer och såga därefter med en cirkelsåg och skena (om det är möjligt) eller en sticksåg om golvet är mycket ojämt.

3
Köksbyggarguiden på Culimar - Montering av sparksockel

När socklarna ska monteras så hamrar du försiktigt in clips ovanpå gaveln på sockeln. När du gör detta är det viktigt att hålla koll på att clipsen hamnar på rätt sida ( insidan där de inte syns, samt ovansidan så att de trycker mot underskåpen ).

Fler Renoveringstips
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram